Mindful run

Mindful Run … meer dan gewoon lopen

Mindful run leert je vanuit je hart te wandelen. Mindful run werkt ervaringsgericht: Het laat je kennis maken met de verschillende facetten van bewegen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van je eigen houding, aandacht bij het lopen en de kracht en energie van je lichaam voelen. Hierdoor ben je in staat om je hoofd leeg te maken en te genieten van het moment. In alle activiteiten wordt de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en bewegen gebruikt. De tools die Mindful run je meegeeft, zijn eenvoudig toe te passen in je werk en privé leven.

Mindful Run … Mindfulness

Een mindful run kan niet zonder mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik, met de verwondering van een kind. Door in het “hier en nu” te zijn, leer je je geest en je denken observeren en tot rust brengen. Wat je lopend leert, pas je verder toe in je dagelijkse leven.

Mindful Run … Ademhalingstechnieken

Ademhalingstechnieken moeten een gezonde ademhaling te bevorderen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Het gevolg daarvan kan zijn vermoeidheid, snel buiten adem zijn of zelfs chronische hyperventilatie. Mindful run gebruikt de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt.  Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het lopen.

Mindful Run … Bewegen, lopen

Bewegen heeft effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. 

Enkele feiten op een rijtje:

 30 min per dag bewegen kan de symptomen van depressiviteit met 36 procent verlagen.
– 3500 stappen per dag verlaagt het risico op diabetes met 29 procent.
– De meeste dagen van de week
 dertig tot zestig minuten bewegen, verlaagt het risico op hartziekten drastisch.
 
2 uur per week lopen verlaagt de kans op een beroerte met 30 procent.
 
75 minuten per week lopen kan je levensduur met bijna twee jaar verlengen.

Mindful Run … Praktisch

Download gratis e-book

In vijf bijeenkomsten in de regio Aalst-Ninove van 1,5 uur komen alle facetten op een speelse, laagdrempelige manier aan bod: 

– Looptechniek, 

– Loophouding, 

– Ademhaling, 

– Mindfulness, 

– Concentratie, focus, 

– Loslaten, ontspannen

Totale kostprijs: 95 euro